در همين راستا، احيا و رسيدگي به بافتهاي تاريخي هر شهر به عنوان بخشي مهم از ميراث ملموس گذشتگان، فارغ از ايجاد جذابيتهاي بصري و گردشگري، بيانگر نوعي احترام به غناي تاريخي و فرهنگي مردم يک شهر نيز هست.
از اين رو سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور، نظر به رسالت سازماني خود در حفظ و احياي ميراث و هويت مذهبي، تاريخي و ملي کشور و همچنين حساسيت بالاي اين مهم در نظر مردم، آمادگي خود را براي مشارکت با شهرداران کل کشور در زمينه حفظ و احياي بافت تاريخي داخل حريم شهرها اعلام مي کند.
اعلام آمادگي سازمان ميراث فرهنگي، گذشته از علاقه مندي برخي از شهرداران محترم که توجه به فرهنگ و تاريخ شهر محل خدمتشان را در اولويت کاري خود قرار داده اند، مستند به مصوبه خرداد ماه سال 1382 شوراي عالي اداري است که به موجب آن ايجاد و اداره کتابخانه هاي عمومي، سينماها، سالن هاي نمايش، موزه هاي محلي و ساير مراکز فرهنگي و هنري در محدوده قانوني و حريم شهرها از دستگاههاي اجرايي جدا و به شهرداري ها واگذار شد.
در مصوبه مذکور همچنين مواردي مانند تأسيس دفاتر، موسسات و تأسيسات گردشگري، ايجاد و اداره مجتمع هاي گردشگري و خدماتي، تفريحي، اقامتي و همچنين ساخت، تجهيز، نگهداري و اداره مراکز بهداشتي و درماني در محدوده شهرها به شهرداري ها واگذار شده است.
از سوي ديگر 4 درصد از بودجه قابل ملاحظه کلان شهر تهران، که در زمره فعاليتهاي فرهنگي قرار مي گيرد، مي تواند در راستاي خواسته به حق مردمي در احياي بافت تاريخي اين شهر قرار گيرد.
اگر چه سازمان ميراث فرهنگي استان تهران پيش از اين نيز طي نامه هايي خطاب به شهرداري و شوراي شهر تهران، آمادگي مشارکت اين سازمان براي احياي بافت تاريخي داخل حريم شهر را اعلام کرده است.
ليکن اين سازمان بار ديگر و با توجه به شواهد موجود مبني بر علاقه مندي شهرداري تهران به حفظ و احياي تاريخ اين کلان شهر، آمادگي خود را براي فعاليت شهرداري تحت نظر سازمان ميراث فرهنگي، براي احياي بافت هاي تاريخي تهران و همچنين تغيير کاربري موزه ها و اماکن تاريخي در راستاي امور فرهنگي ( به استثناي اماکن نفيس ملي)، اعلام مي دارد.
انتهای پیام/